Μητροπολίτης Κορίνθου: “Πρέπει να συμμετάσχουμε στο επερχόμενο Συλλαλητήριο”
Κοινοποιήστε

Μητροπολίτης Κορίνθου: “Πρέπει να συμμετάσχουμε στο επερχόμενο Συλλαλητήριο”

Εχθές Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος βρέθηκε στην Αρχιερατική Περιφέρεια Βόχας και στην Κωμόπολη του Βραχατίου προκειμένου να τελέσει την Θ. Λειτουργία και να κηρύξει τον Θ. λόγο στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής. Τον σεπτό Μητροπολίτη πλαισίωσαν ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Εφημέριος του Ι. ΝαούΑδεσ. Πρωτ.π. Κυριάκος Σκλίας και οι διάκονοί του.

Στο κήρυγμα του, προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή «του Τελώνου και Φαρισαίου» και, αφού αρχικώς εξήγησε το νόημα της κατανυκτικής περιόδου του Τριωδίου, που σκοπό του έχει μέσω του πνευματικού και υλικού καθαρισμού των πιστών, την προετοιμασία τους για τον εορτασμό των Αχράντων Παθών και της Ενδόξου Αναστάσεως του Κυρίου μας, ακολούθως κάλεσε τους Χριστιανούς να προσεύχονται με συναίσθηση και με έμπρακτη μετάνοια, μιμούμενοι την ταπείνωση και το παράδειγμα του Τελώνη.

Ο Μητροπολίτης ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας στους ευσεβείς πιστούς την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, για την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, στον Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου, κατά την διάρκεια της οποίας θα Χειροτονήσει εις Διάκονο τον κ. Ευάγγελο Κυνηγάρη του Αθανασίου, έγγαμο, καταγόμενο εκ του χωρίου Άγιος Ιωάννης Κορινθίας.

Επιπρόσθετα, προέτρεψε τους παρισταμένους πιστούς να συμμετάσχουν στο επερχόμενο Συλλαλητήριο, που θα γίνει στην Αθήνα, την επόμενη Κυριακή, για το Μακεδονικό Ζήτημα, χωρίς φανατισμούς, ακρότητες και κομματικές αποχρώσεις, που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την ιδιότητα του Ορθοδόξου Χριστιανού, αλλά με Πατριωτικό σθένος και αγάπη για την Ελλάδα και την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.  Γι’ αυτήν δε, ακριβώς την περίπτωση συγκάλεσε για σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, σύσκεψη στην «Κροκίδειο» Αίθουσα για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση της παρουσίας της Ι. Μητροπόλεως  μας στο Συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα. Επ᾿ αυτού θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, μετά από την σύναξι των Αρχιερατικών Επιτρόπων, των Εφημερίων και μερίδος των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της πόλεως Κορίνθου, που πραγματοποίησε, υπό την προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της κ.κ. Διονυσίου, την 29ην Ιανουαρίου 2018, στην «Κροκίδειο» αίθουσα και αφού έλαβε υπ᾿ όψιν της την σχετικήν με το θέμα απόφασιν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως και την Εκκλησιαστικήν πτυχήν του θέματος, σας ανακοινώνει ότι απεφάσισε την ειρηνικήν της συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» την Κυριακή 4ην Φεβρουαρίου 2018 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Η συμμετοχή του Λαού στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4ης Φεβρουαρίου 2018 κρίνεται απαραίτητη για την έκφρασι της ενότητος, του Πατριωτικού σθένους, της ομοψυχίας αλλά και της ευθύνης έναντι των επερχομένων γενεών ότι δεν παρεδώσαμε «αμαχητί» ό,τι κληροδότησαν σ᾿ εμάς με ποταμούς αιμάτων και εκατόμβες θυμάτων οι «ήρωες» Πρόγονοί μας.

Για την συμμετοχή σας στην δυναμική αυτή διαβεβαίωσι ότι η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική απευθυνθήτε στους Εφημερίους της Ενορίας Σας για να πληροφορηθήτε πως, πότε και από που θα ξεκινήσετε.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment