Μνημόσυνο Ευεργετών στην Ι. Μητρόπολη Ναυπάκτου (ΦΩΤΟ)

Η Ναύπακτος τίμησε και φέτος τους Ευεργέτες – Δωρητές της, με Αρχιερατική θεία Λειτουργία, μνημόσυνο και Δημόσιο Απολογισμό.

Τα Ιδρύματα-Κληροδοτήματα της Επαρχίας μας έδωσαν, εν μέσω παρατεταμένης κρίσεως, τις φετινές υποτροφίες και τα βοηθήματα σε 55 φοιτητές και μαθητές της Ναυπάκτου που ανέρχονται συνολικά στο ύψος των 47.630 ευρώ.

Δύο σημεία, μεταξύ άλλων, που υπογραμμίσθηκαν και προβληματίζουν έντονα τα Διοικητικά Συμβούλια των Ιδρυμάτων-Κληροδοτημάτων, αλλά και όλους τους πολίτες είναι ότι έχουν μειωθή κατά πολύ τα έσοδα, λόγω της μη καταβολής ενοικίων και λόγω των χαμηλών επιτοκίων που δίνουν οι τράπεζες, καθώς και το ότι το ποσόν για τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους που πληρώνουν στο Κράτος είναι μεγαλύτερο από το ποσό των υποτροφιών και της υλοποίησης των σκοπών των Ιδρυμάτων!

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο των Ευεργετών και Δωρητών της Επαρχίας μας. Αμέσως μετά, και μετά από δεξίωση του Συνδέσμου Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως ο ετήσιος Απολογισμός των Ιδρυμάτων – Κληροδοτημάτων.

Ι. Μ. Ναυπάκτου

Διαβάστε ακόμα