Ο Αγιασμός των Υδάτων στην Ι. Μητρόπολη Ιλίου (ΦΩΤΟ)

Στην γραφική λίμνη Μπελέτσι που βρίσκεται στην Ιπποκράτειο Πoλιτεία, τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων κατά την εορτή των Θεοφανείων του 2018.

Στην ακολουθία προεξήρχε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με τη συμμετοχή του ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωαννικίου Γιαννόπουλου, του εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών Αρχιμ.Τιμόθεου Αναγνωστάκη, και άλλων ιερέων της Μητροπόλεως Ιλίου.

Από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστη ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσης και οι συνεργάτες του, τους οποίους ευχαρίστησε για την συνδρομή και την οργάνωση της τελετής ο π. Τιμόθεος.

Η παρουσία του κόσμου κάθε χρόνο την εορτή των Θεοφανίων είναι μεγάλη, καθώς χιλιάδες άτομα συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό μέσα σ’ ένα κατάφυτο και γραφικό τοπίο.

Στο τέλος της αγιασμού ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας συνομίλησε με πολλούς κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν την ευχή του και να του ευχηθούν για τη νέα χρονιά.

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75. Σήμερα αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι) καθώς και νεροχελώνες και ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια.

Ι. Μ. Ιλίου

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin