Ο ανώτατος Σιίτης Μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός του Ιράκ στο Οικ. Πατριαρχείο
Κοινοποιήστε

Ο ανώτατος Σιίτης Μουσουλμάνος θρησκευτικός λειτουργός του Ιράκ στο Οικ. Πατριαρχείο

O διωγμός των Χριστιανών από τις ιστορικές εστίες τους, στη Μέση Ανατολή,  και οι δυνατότητες ασφαλούς επιστροφής τους,  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του ΣιίτηΜουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού, Σεΐχη ΑλαάΑλ-Μουσάουι, επικεφαλήςτης Διευθύνσεως Θρησκευμάτων των Σιιτών του Ιράκ, και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο Ιρακινός ΣιίτηςΜουσουλμάνος ηγέτης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, σήμερα Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από Καθηγητές Πανεπιστημίων της Πόλης και του Ιράκ.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συναντήσεως, ο Σεΐχης ΑλαάΑλ-Μουσάουι, ζήτησε τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχου για την επιστροφή των Χριστιανών του Ιράκ, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Αναφέρθηκε δε, στη σημασία της επικράτησης της ειρήνης στην περιοχή καθώς και στη διαχρονική συνεισφορά των Χριστιανών στην πολιτισμική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την αγωνία και ανησυχία της Μητρός Εκκλησίας για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, που τα τελευταία χρόνια αποτέλεσαν την αιτία του βιαίου ξεριζωμού των Χριστιανικών πληθυσμών της, και όχι μόνον. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε την ανάγκη επαναπατρισμού των Χριστιανών αλλά σε συνθήκες που θα εγγυώνται την ασφάλεια τους και την ελεύθερη άσκηση της θρησκευτικής τους πίστεως.

Εκ του Οικ. Πατριαρχείου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment