Ο Αρχιεπίσκοπος σε τιμητική εκδήλωση για τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου η εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Μέλους της Ένωσης στο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για το πλούσιο συγγραφικό – εκδοτικό του έργο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχαήλ Σαββάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, αλλά και τον Μητροπολίτη Μαντινείας, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τύπος σήμερα.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την τιμητική αυτή διάκριση, ενώ αμέσως μετά την ευλογία της Βασιλόπιτας ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μαντινείας, αλλά και στην σωστή αντίληψή του σχετικά με τα προβλήματα της πατρίδας, αλλά και του χώρου της Εκκλησίας. Ενός χώρου ευαίσθητου, όπως είπε, που κινδυνεύει κάθε φορά από διάφορες πλευρές και παρεξηγείται, διότι ο καθένας ερμηνεύει την αλήθεια με τον δικό του τρόπο.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των κομμάτων.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ecclesia.gr

Διαβάστε ακόμα