Ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής έκοψε τη Βασιλόπιτά του (ΦΩΤΟ)

Μια μεγάλη αγκαλιά ήταν η εκδήλωση της  κοπής πίττας του Αγίου Βασιλείου,  του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ”  ,που έλαβε χώρα στην αίθουσα grandballroom  του  πολυτελούς  ξενοδοχείου  Μεγάλη Βρετάνια το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 ,που  χώρεσε πλήθος Ρεθεμνιωτών  τόσο από την Αττική όσο και από το Ρέθυμνο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κος Ευγένιος προσκληθείς ευγενώς από τον πρόεδρο κο Γεώργιο  Βλατάκη , ευλόγησε την πίττα συνεπικουρούμενος από τον Σεβ. Μητρ. Ηλιουπόλεως κο Θεόδωρο (Πατρ. Αλεξανδρείας) καθώς και τον  Αιδες. π. Γεώργιο Γαλεράκη υπεύθυνο του φιλοπτώχου της μητρ. Ρεθυμνου.

Ακολούθησαν οι τιμητικές διακρίσεις αφενός του κου Διονυσίου Φιλιώτη φαρμακοβιομηχάνου , αφετέρου δε του κου Νίκου Σταμπολίδη καθηγητή  Παν/μιου της αρχαιολογίας και ψυχή του μουσείου αρχαίας Ελεύθερνας , καθώς και των νέων που εισήχθησαν στα ΑΕΙ.

Την βραδιά άνοιξε η υψίφωνος της λυρικής κα Ζωή Κάππου το γένος Τσουρλάκη συνοδευόμενη από την σολίστ πιάνου κα Μαίρη Νεοφυτίδου, που μάγεψαν τους παρευρισκόμενους και έδωσαν μία ξεχωριστή και πρωτότυπη χροιά στην εκδήλωση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κος Ευγένιος επαίνεσε τον πρόεδρο κο Γεώργιο Βλατάκη Αρχοντα Νομοφύλαξ της ΜτΧΕ και τα μέλη του ΔΣ του ιστορικού συλλόγου των αποδήμων Ρεθυμνίων της Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» για την εξαιρετική από πάσης απόψεως σύναξη των Ρεθυμνίων , γιατί με αυτήν την εκδήλωση τους κατέστησαν κοινωνούς σε μια περίοδο που όλα συρρικνώνονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια για την εκδήλωση αυτή ταξιδεύουν ειδικά από το Ρέθυμνο τόσο οι αρχές του τόπου όσο και απλοί πολίτες, ώστε να παρευρίσκονται στο συναπάντημα του νέου έτους.  Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων  ο Σεβ. Μητρ. Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, ο Σεβ. Μητρ. Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατρ. Αλεξανδρείας) ο Αιδες. π. Γεώργιος Γαλεράκης, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Ειρήνη Πετρουλάκη με το συζ. της, ο πρόεδρος Εφετών κ. Βεργιτσάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευαγγελος Αποστολάκης με τη συζ. του Δέσποινα, η Αντιπεριφερειαρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, η Ολγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής Αθ., ο Κωστής Χατζηδάκης βουλευτής Αθ. ο Γιάννης Κεφαλογιάννης βουλευτής Ρεθύμνου, ο Νικος Δασκαλαντωνάκης Mr Gecotel, ο κ. Νίκος Σηφουνάκης με την κόρη του Οδύσσεια, η Φαλή Βογιατζάκη πρόεδρος  Λαογραφικού μουσείου Ρεθύμνης , ο ομοτ. Καθηγ. Παν. Θεολογίας κος Γ. Γαλιτης, ο Νίκος Σταμπολίδης η ψυχή του μπουσείου Αρχ. Ελεύθερνας, η καθηγ. βυζαντινολογιας κα Μαιρη Κωνσταντουδάκη η ερίτιμος κα Ελένη Σ. Βαρδινογιάννη,, η Αλίκη Γουλανδρήκά

Καλή και ευλογημένη Χρονιά. !

Διαβάστε ακόμα