Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Κυράννης της Οσσαίας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη Ιερά Μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, με επίκεντρο  την ομώνυμη περιοχή της επαρχίας του Λαγκαδά, η οποία και ευρίσκεται στις χιονισμένες αυτές τις ημέρες πλαγιές του Όρους Βερτίσκου.

Το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε περιμετρικά της κωμοπόλεως της Όσσης, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και υπό των ήχων της Φιλαρμονικής Μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας, η Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος και των Σεπτών Λειψάνων  της Αγίας Κυράννης και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παπάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Διοικητής της 34ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Σωτήριος Κωστάκογλου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος, καθώς επίσης και των πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Στην ομιλία του προ της Απολύσεως του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος, ομίλησε περί της σημασίας του Μαρτυρίου της Αγίας Κυράννης για την ζωή του κάθε Χριστιανού, ενώ καταλήγοντας  προέτρεψε τους παρευρισκομένους να την έχουν ως παράδειγμα βιωτής.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο 8 του μηνός Ιανουαρίου, με το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο θα τελεσθεί εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης στην περιοχή της Όσσης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα