Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον Άγ. Μάξιμο το Γραικό στην Άρτα (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, το πρωΐ, ετελέσθη Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, στην Άρτα, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Εκήρυξε με τον χαρισματικό του λόγο, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ετόνισε την καρτερικότητά του και τον δοξασμό του από τον Θεό. Έτσι και όλοι οι άνθρωποι, που αντιμετωπίζουν καρτερικά τις αντιξοότητες του βίου, έχουν σύμμαχο τον Θεό και κερδίζουν την αληθινή, την αιώνια ζωή.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης, κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννην για την μεταφορά του Τιμίου σταυρού της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης στην Άρτα, καθώς και για την παρουσία του στην πανήγυρη του Οσίου Μαξίμου και για την πνευματική του προσφορά προς τους πιστούς, με τον εκκλησιαστικό του λόγο, που αγγίζει τις καρδιές.

Κατά την Θεία Λειτουργία, ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος εχειροτόνησε εις Διάκονον τον κ. Γεώργιον Κατσάνον.

Ι. Μ. Άρτης

Διαβάστε ακόμα