Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Αγ. Μάξιμο τον Γραικό στην Άρτα (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, το απόγευμα, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του εξ Άρτης Οσίου Μαξίμου του Γραικού, στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου, στην Άρτα.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος εκόμισε στην Άρτα, προς προσκύνησιν, τον Τίμιο Σταυρό της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και τεμάχιο Λειψάνου του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού, που εορτάζει μαζί με τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό. Συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννην, για την μεταφορά των Ιερών Κειμηλίων και για την τιμητική παρουσία του στην Πανήγυρη.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο λόγο και ανεφέρθη στους αγώνες και στον πόθο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού για τον Χριστό.

Να σημειωθεί, ότι την ίδια ημέρα τελείται και η Σύναξις της Παναγίας της Παραμυθίας, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού. Ο Τίμιος Σταυρός, θα παραμείνει στο πανηγυρίζοντα Ναό προς προσκύνηση έως την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018. Καθ’ όλο το διάστημα των ημερών αυτών, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

 

Ι. Μ. Άρτης

Διαβάστε ακόμα