Στον Μητροπολίτη Πειραιώς μέλη του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία της τοπικής μας Εκκλησίας, τρία μέλη της συντονιστικής επιτροπής του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα οι κύριοι Λεωνίδας Κουμάκης Δαμιανός Βασιλειάδης και Παναγιώτης Μπαλτατζής γνωρίζοντας το σθένος, τους αγώνες, τις απόψεις και τον δυναμισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, τον ενημέρωσαν για το θέμα και του απηύθυναν επίσημη πρόσκληση προκειμένου να παρευρεθεί την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος. Οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής διαβεβαίωσαν τον Σεβασμιώτατο για τον χαρακτήρα του συλλαλητηρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί με απόλυτα ειρηνικές διαθέσεις, μακριά από κάθε κομματική σκοπιμότητα και πολιτικό χρωματισμό.

Στην συνέχεια, με τη σειρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ευχήθηκε στους εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής καλή δύναμη στον αγώνα τους και καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους. Αφού έλαβε τις παραπάνω διαβεβαιώσεις για τον χαρακτήρα του συλλαλητηρίου, υπενθύμισε την πάγια και σαφή θέση τόσο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε και στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (26/01/2018).

Με τα δεδομένα αυτά, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι θα σταθεί δίπλα τους προκειμένου να διατρανωθεί ηχηρά προς πάσα κατεύθυνση πως η Μακεδονία είναι  μία και Ελληνική.

 

Ι. Μ. Πειραιώς

Διαβάστε ακόμα