Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό και στο Αίγιο με πρωτοβουλία του Αμβροσίου

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στο Αίγιο, κατόπιν πρωτοβουλία τους Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Το συλλαλητήριο θα λάβει την ίδια μέρα που θα πραγματοποιηθεί και το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη φορέων το απόγευμα της Παρασκευής, με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών της Αιγιαλείας Περικλή Παπαγιαννακόπουλο (που εκπροσωπούσε τον δήμο) να μεταφέρει τη θέση της δημοτικής αρχής για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Στη διάρκεια της σύναξης των ιερέων της επαρχίας Αιγιαλείας που πραγματοποιήθηκε έπειται από πρόσκληση του μητροπολίτη Αμβρόσιου, με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης το θέμα της ΠΓΔΜ , ο μητροπολίτης σημείωσε πως έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις «η Μακεδονία χάνεται και η Ελλάδα ακρωτηριάζεται!»

«Σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Όλοι οι Αιγιαλείς, όλοι οι Έλληνες! Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι αγώνες των Μακεδονομάχων πηγαίνουν χαμένοι! Η Ιστορία μας μολύνεται! Γι’ αυτό και εγώ σήμερα, από την ιστορική Βοστίτσα, σας ζητώ, αδελφοί μου και παιδιά μου εν Κυρίω, να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας! Να πούμε το δικό μας «όχι» ώστε να αποτραπεί η παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο κρατίδιο των Σκοπίων!».

Είναι κάτι, πρόσθεσε ο μητροπολίτης, «που οφείλουμε στους προγόνους μας αλλά και στις επόμενες γενιές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, προτείνοντας συγκεκριμένες μορφές αντίδρασης και κατέληξε ως εξής: «Θέλω να γνωρίζετε πως έπειτα από αυτόν τον αγώνα, έπειτα από αυτήν την επανάσταση, δεν θα βγούμε χαμένοι. Το όνομα του Θεού θα δοξαστεί!».

 

enikos.gr

Διαβάστε ακόμα