Θεοφάνεια στην Κάλυμνο παρουσία του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στην Κάλυμνο.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο Καλύμνου με στρατιωτικό ελικόπτερο CH-47DG Chinook λίγο μετά τις 10.00 το πρωί . Το συνόδευαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός , ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος ΠΝ Ευάγγελος Αποστολάκης ,ο αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης και ο Αρχηγός Στόλου ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Γ. Παυλόπουλος

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του, ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής και ο έπαρχος Ιωάννης Θεμέλαρος.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός μετακινήθηκε οδικώς προς την Πόθια και προσήλθε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού όπου στον προαύλιο χώρο του  αποδόθηκαν τιμές από τη Δημοτική Φιλαρμονική και στρατιωτικό άγημα. Παρόντες στο ΙΝ  οι Τοπικές Αρχές  οι βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και Δημήτρης Γάκης ,ο αντιπεριφερειάρχης  Χ.Κόκκινος ,ο πρώην Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης,ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κασσάρας.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη κκ Παισίου τελέστηκε η Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού»

Ακολούθως η ιερά πομπή με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και στρατιωτικού αγήματος κατευθύνθηκε στην προβλήτα (κορδόνι) μπροστά από το Ηρώον όπου τελέστηκε η σχετική δέησις από τον Μητροπολίτη Παίσιο και ο καθαγιασμός των υδάτων διά της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.

Δεκαπέντε(15) τολμηροί νεαροί κολυμβητές  βούτηξαν φέτος για να πιάσουν το σταυρό.

Τυχερός ο νεαρός Μιχάλης Μαίλλης ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία και εκτός την εικόνα που του δόθηκε από την Ι.Μητρόπολη έλαβε από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας 10ήμερο τιμητική άδεια.

Μετά την κατάδυση του σταυρού και το σύντομο χαιρετισμό του  Μητροπολίτου, ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον κόσμο που παρακολουθούσε την τελετή είπε :

Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Είναι μεγάλη τιμή μας που βρισκόμαστε αυτή τη μέρα στο ιστορικό νησί της Καλύμνου και θέλω να ευχηθώ σε όλους εσάς,τους Καλύμνιους και τις Καλυμνιές που βρίσκονται εδώ σε όλους του νησιώτες μας  ,σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην Ελλάδα αλλά και απανταχού  σε όλο τον κόσμο και να θυμηθούμε τους Καλύμνιους και στην Αυστραλία και στην Αμερική, που σήμερα γιορτάζουν, να ευχηθούμε χρόνια πολλά και να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην Κάλυμνο, στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να σηματοδοτήσουμε ότι στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, δημιουργικής Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδα, της Ελλάδας του μόχθου, που θα τα καταφέρει.
Και να στείλουμε και μήνυμα και στους γείτονες μας, μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας και  φιλίας, αλλά ταυτόχρονα και αποφασιστικότητας. Συνεργασίας, ειρήνης και φιλίας, γιατί η πατρίδα μας υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες διαχρονικά, την αξία της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας. Ταυτόχρονα όμως και αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες, τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο
Την αποφασιστικότητα μας και την αισιοδοξία μας για το μέλλον εκφράζουμε σήμερα.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή χρονιά και δημιουργική το 2018 .χρόνια Πολλά.

Να σημειώσουμε ότι εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου που παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων  και που από νωρίς είχε κατακλύσει όλη την παραλιακή από το Ηρώον έως και το Επαρχιακό μέγαρο.

Μετά το πέρας τελετής του αγιασμού υδάτων ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση μίας ώρας περίπου στην αίθουσα του ΔΣ με το Δήμαρχο ,τον Πρόεδρο του ΔΣ και τους αντιδημάρχους αλλά και με τον εκπρόσωπο των αλιέων . Κατά τη συζήτηση αυτή τέθηκαν στον Πρωθυπουργό, σημαντικά θέματα που απασχολούν το νησί.

Ακολούθως ο Πρωθυπουργός προσήλθε στο Ισόγειο του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης του σε Επίτιμο Δημότη Καλύμνου μετά την οποία ο Πρωθυπουργός σε ομιλίας που διήρκησε 25 λεπτά δεσμεύτηκε για την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων και δράσεων.

Διαβάστε ακόμα