Τη Βασιλόπιτά του ευλόγησε ο Ι. Ναός Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Με την καθιερωμένη ετήσια ευλογία της αγιοβασιλειόπιτας, η οποία έγινε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, στις 2 Ιανουαρίου 2018, γιορτάσαμε την έναρξη του νέου πολιτικού έτους στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Η ημέρα έχει επιλεγεί, προς επίτευξη απρόσκοπτης παρουσίας πάντων, αφού την 1η του έτους, η κοινότητα διασπάται στους 4 λειτουργούντας εντός της ενορίας ναούς, αλλά και επειδή η Εκκλησία εκείνη την ημέρα τιμά αγίους από την Δύση και την Ανατολή, Σίλβεστρος Πάπας Ρώμης και Κοσμάς Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, από τον Νότο και τον Βορά, Ισίδωρος επίσκοπος Αντιοχείας της Συρίας και Σεραφείμ του Σαρώφ.

Ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, ιερούργησε και ευλόγησε τον «πλακούντα», ενώ ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μουστάκας, θεράπευσε το ιερό κήρυγμα.

Ο από ιερωσύνης αρχαιότερος των κληρικών του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, ευχήθηκε στον εορτάζοντα συνεφημέριο του, ο οποίος δεν λησμόνησε να ευχαριστήσει τους παρόντες κληρικούς και λαϊκούς αλλά και τον εκτάκτως ιεραποστολικώς δρώντα στην Βόρεια Αφρική, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό, αλλά και τον ιερουργούντα αγιασμό επί τη έναρξη του έτους στα κεντρικά γραφεία Τραπέζης, πρώην τραπεζικό υπάλληλο, Πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν ο πρωτοψάλτης του ναού Αγίας Σοφίας Λος Άντζελες, Μάριος Λαζαρίδης και ο Λαμπαδάριος του ναού Ευαγγελιστρίας Ιλίου, Σπυρίδων Παπαγεωργίου, επικουρούμενοι από τον ασκούντα χρέη πρωτοψάλτου στο Ναό μας, Δημήτριο Μπούκα και τους συνεργάτες του.

Εκ του Ι. Ναού

Διαβάστε ακόμα