Την Παρασκευή η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου

 

Την Παρασκευή η κηδεία, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σορός του μητροπολίτη θα τεθεί την Πέμπτη για προσκύνημα, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στην πόλη της Ρόδου.

Το βράδυ της Πέμπτης θα μεταφερθεί στη Σύμη, όπου την Παρασκευή πρωί στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Ο Μητροπολίτης θα ταφεί στη συνέχεια στη μονή Πανορμίτη.

Τοποτηρητής της Μητρόπολης, μέχρι την εκλογή νέου μητροπολίτη, ορίστηκε ο Μητροπολίτης Κω, κ. Ναθαναήλ.

Ο δήμαρχος Ρόδου
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρει:  «Συγκίνηση και θλίψη προκαλεί η απώλεια του Μακαριστού  Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου, Κυρού Χρυσοστόμου. Η Εκκλησία και η κοινωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, αλλά και ευρύτερα της Ρόδου και της Δωδεκανήσου έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Μέλημα του κοιμηθέντος Μητροπολίτου ήταν η οργάνωση των κατηχητικών σχολείων της νεολαίας καθώς επίσης η οργάνωση των εκκλησιαστικών μουσείων της Μητροπόλεως του. Τα χρόνια της ποιμαντικής του διακονίας, είχα την τύχη να τον γνωρίσω ως ποιμενάρχη στην Μητρόπολη Γερμανίας, ακολούθως συνεργαστήκαμε άριστα από τις θεσμικές θέσεις, τις οποίες έχω υπηρετήσει στον Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης προκειμένου να δρομολογήσουμε και να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα της Μητροπόλεως Σύμης. Για την Κοίμηση του Ιεράρχη εκ μέρους όλων των Ροδίων εκφράζω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Εκκλησία και στους οικείους του».

Ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός
Με το άγγελμα της κοιμήσεως του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε άγρυπνος ποιμενάρχης της Σύμης, της Χάλκης και του Καστελλόριζου και παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του μέχρι το τέλος παρέμενε στις επάλξεις ποιμένοντας το ποίμνιό του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος  Κόκκινος
Συλλυπητήρια δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου για το θάνατο του μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου.
«Με αφορμή την κοίμηση του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σύμης – Τήλου – Χάλκης και Καστελλορίζου Χρυσοστόμου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στα συγγενικά του πρόσωπα και στο λαό της Σύμης και της Δωδεκανήσου. Η προσφορά του και το έργο του στην Εκκλησία μας και στην Ιερά Μητρόπολη Σύμης που διακονούσε για 14 έτη, ήταν σημαντική και το έργο του μεγάλο και αναγνωρίζεται απ’ όλους. Αιωνία η μνήμη του».

Ο Ιωάννης Παπάς
Μόνο θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλόριζου κυρού Χρυσόστομου.
Ο Μακαριστός υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση επί σχεδόν 14 έτη το ποίμνιό του, η παρουσία του ήταν συνυφασμένη με την ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Πανορμίτου.  Η κάθε συνάντηση μαζί του, ευλογία. Είη η μνήμη του αιωνία!

rodiaki.gr

Διαβάστε ακόμα