Την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή θα εορτάσει η Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη θα εορτάσει η Καλαμάτα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, κατά το ερχόμενο διήμερο.

Αύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικός  Εσπερινός.

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 π. μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αμέσως μετά, και περί ώρα 11 π. μ.  θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της ιστορικής και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος, Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, Πέτρας και Χερρονήσου  Γεράσιμος, Καρπενησίου Γεώργιος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Εκπρόσωποι των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Ψυχάρης σε δηλώσεις του, κάλεσε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες, προκειμένου να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Μεγαλόχαρης. “Την χάρη και την ευλογία αυτή επικαλούμεθα για την καθημερινότητά μας, για την πορεία της ζωής μας, για το μέλλον της πατρίδος μας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα