Αναγνωρίσθηκε η Διακονία του “Εσταυρωμένου” (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα κοινής αποδοχής της διακονίας και της μεγάλης προσφοράς των εκπροσώπων της Εκκλησίας, στη μέριμνα φυλακισμένων και αποφυλακισθέντων, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα (01/02) η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων της Βουλής των Ελλήνων. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, με ειδική πρόσκληση της Προέδρου της Επιτροπής κ.Παναγιώτας Κοζομπήλη – Αμανατίδη, 4 υπεύθυνοι αναγνωρισμένων Φιλανθρωπικών Σωματείων διακονίας φυλακών που παρουσιάζουν την μεγαλύτερη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσαν:  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, Τακτικός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος, π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» και Υπεύθυνος του Γραφείου Μερίμνης Φυλακών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο κ. Ιωάννης Παπασαραντόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος» και ο κ. Κλήμης Πυρουνάκης, Συντονιστής του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος.  Πολλοί βουλευτές έλαβαν τον λόγο και αφού εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους και τις ευχαριστίες τους για το πολυετές και σημαντικό έργο των Φιλανθρωπικών Σωματίων, που εκπροσωπούσαν οι ομιλητές, ζήτησαν από τους 4 καλεσμένους να καταθέσουν και προτάσεις για την βελτίωση του υπάρχοντος Σωφρονιστικού Συστήματος της Ελλάδος.

Ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», αφού εν συντομία παρουσίασε το πολυσχιδές έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, δια του Συλλόγου, στην δευτερολογία του, υπογράμμισε τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων των χώρων κράτησης της περιοχής μας, περιέγραψε το γκρίζο σκηνικό της ζωής κρατουμένων και αποφυλακισθέντων και κατέθεσε γραπτώς τις προτάσεις του για τη βελτίωση του Σωφρονιστικού Συστήματος της Ελλάδας.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα