Αρχιεπίσκοπος και ΠτΔ στη Βυτίνα για τον εορτασμό του Αγ. Τρύφωνος (ΦΩΤΟ)

Βυτίνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Μη την πρέπουσα λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εόρτασε σήμερα η Βυτίνα, τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Τρύφωνα.

Την Πανυγηρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο, ανέλυσε τις έννοιες “μαρτύριο” και “μάρτυρας”, προτρέποντας τους πιστούς να παραδειγματιστούν στον πνευματικό τους αγώνα και όσο το δυνατόν να μιμηθούν τους μαρτυρες στην ζωή τους.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και αποτμήματος Ιερού Λειψάνου του στους δρόμους της γραφικής κωμόπολης.

Τον εορτασμό λάμπρυνε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παρέστησαν ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, Εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα