Αρχιερατική Θ. Λειτουργία σε Δημοτικό Σχολείο στην Ι. Μ. Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Μία, πραγματικά, σπάνια όσο και πολύτιμη πνευματική εμπειρία αποκόμισαν οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι κάτοικοι του Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου Ηλείας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, καθώς, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κκΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Καράτουλα και Αρχιερατικό Επίτροπο Ωλένης π.Αθανάσιο Στεργιόπουλο, τον εφημέριο του Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου Πύργου π.Γρηγόριο Πάπαρη και τον εφημέριο του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Γουμέρου, π.Γεώργιο Αθανασόπουλο και με την παρουσία του Προέδρου της Τ.Κ. Γουμέρου κ.Νικολάου Αναστασόπουλου, της Διευθύντριας του Γυμνασίου Γουμέρου καςΙουλίας Χάρμπαλη και κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας.

Ήταν το αποτέλεσμα της επιθυμίας των μαθητών και της ομόφωνης απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, τόσο προς ψυχική και πνευματική ωφέλειά τους, όσο και στα πλαίσια της επαφής των μαθητών μας με τη μητέρα Εκκλησία εντός του σχολείου, μέσω της οποίας θα προκληθεί η ενεργητική συμμετοχή και η περαιτέρω εμβάθυνση των γνώσεων αυτών στη Θεία Λατρεία μέσα σε έναν οικείο γι’ αυτούς χώρο, όπως είναι το σχολείο, αποκτώντας έτσι μια σπάνια εμπειρία, που θα τους σημαδέψει ανεξίτηλα τον υπόλοιπο χριστιανικό τους βίο, ενώ, παράλληλα, θα κατανοήσουν πληρέστερα και το περιεχόμενο του γνωστικού αντικειμένου των Θρησκευτικών, το οποίο διδάσκονται ανά τάξη.

Όλοι παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία με κατάνυξη στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου που είχαν κατάλληλα διαμορφώσει την παραμονή ο Διευθυντής του σχολείου Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος,, εκπαιδευτικοί του σχολείου και  ο εφημέριος του Γουμέρου π.Γεώργιος Αθανασόπουλος, και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. Στην ομιλία του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης  κκΑΘΑΝΑΣΟΣ τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά για τον ίδιο που ετέλεσε Θεία Λειτουργία σε Δημοτικό σχολείο, ενώ προέβη σε νουθεσίες προς τους μαθητές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη ζωή και το έργο της Αγίας Παρασκευής, η οποία είναι προστάτης της Τ.Κ. Γουμέρου, καλώντας τους να την μιμηθούν, ευχαριστώντας παράλληλα το σχολείο γι’ αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία του. Στην αντιφώνησή του, ο Διευθυντής του σχολείου Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ωλένης και, στο πρόσωπό του, την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκΓερμανό, για την άμεση αποδοχή του αιτήματος του σχολείου για την τέλεση Θείας Λειτουργίας σε αυτό, επισημαίνοντας ότι, όπως η εθναρχούσα Εκκλησία στήριξε την Παιδεία με το Κρυφό Σχολείο στους δύσκολους αιώνες του Οθωμανικού ζυγού, έτσι και σήμερα, η μητέρα Εκκλησία αποδεικνύει ότι στέκεται δίπλα στον μαθητή και τον εκπαιδευτικό του σήμερα, σε μια γόνιμη συμπόρευση προς το μέλλον και τονίζοντας ότι, εκτός από πτυχία και διπλώματα οι μαθητές χρειάζονται πρωτίστως εκείνο που διαμήνυε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στους ραγιάδες Έλληνες χωρικούς, «ψυχή και Χριστό».

Διαβάστε ακόμα