Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μονή Αγ. Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού (ΦΩΤΟ)

Δεκαεπτά έτη πέρασαν από την προς Κύριον εκδημίαν, του Μακαριστού και εν αγίοις αναπαυομένου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Δαμασκηνού Κατρακούλη, Κτήτορος και Γέροντος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Μακρυνού, αλλά και Πνευματικού διαφωτιστού όλης της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ιδιαιτέρως η κοινωνία των Μεγάρων οφείλει τα μέγιστα για την Πνευματική της κατάρτιση, τόσο στον μακαριστό Γέροντα Δαμασκηνό, όσο και στην κατά πάντα σεβαστή Γερόντισσα Μακρίνα.

Έτσι λοιπόν το Σάββατον 24η Φεβρουαρίου 2018, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, συμπαραστατουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου Ελευσίνος κ. Δωροθέου, και του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, πατέρων διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων, Μοναστικών Αδελφοτήτων, πλήθους ευλαβών προσκυνητών και υπό ολοκλήρου της Ιεράς Αδελφότητος, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και το Δεκαεπτές Ιερόν Μνημόσυνον για την μνήμη του μακαριστού Γέροντος Δαμασκηνού, του οποίου να έχουμε όλοι την ευχή του.

Ι. Μ. Μεγάρων

 

Διαβάστε ακόμα