Εκδήλωση προς τιμήν του Νεομάρτυρος Παύλου στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από το Μαρτύριο του Νεομάρτυρος Παύλου, ενός εκ των δύο Πολιούχων της Τρίπολης, ξεκίνησαν οι κατά ενορία εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Χθες, Κυριακή των Απόκρεω πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας με ομιλία του Ελλογιωτάτου κ. Θωμά Ιωαννίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Καινής Διαθήκης και Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΕΚΠΑ με θέμα: “Η έννοια του Μαρτυρίου στην Αγία Γραφή και ο Νεομάρτυς Παύλος ο εν Τριπόλει της  Αρκαδίας μαρτυρήσας”.

Εν συνεχεία, ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Χαριλάου Τσαρούχη απέδωσε ύμνους του Τριωδίου και της Ακολουθίας του Αγίου Νεομάρτυρος Παύλου.

Πλήθος, κόσμου κατέκλυσε την Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας για να ακούσει την επιστημονική τεκμηρίωση της έννοιας του Μαρτυρίου και να τιμήσει τον Άγιο.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, αφού ευχαρίστησε από καρδίας τον ομιλητή κ. Ιωαννίδη, συνεχάρη για το πολύτιμο έργο τους, τους εφημερίους του Ιερού Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Ιουστίνο Τσαγκούρη και Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Παπασπηλίου, παρομοιάζοντάς τους ως την καρδιά της ενορίας. Τέλος, συνεχάρη τα μέλη του Βυζαντινού Χορού για το μεράκι που δείχνουν για την Εκκλησία και τη Βυζαντινή Μουσική.

Να σημειωθεί, ότι το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα