Έκκληση ενότητας απηύθυνε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ν. Ιωνίας λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, με την ευκαιρία της ελεύσεως και παραμονής στον Ναό τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Πετρίλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλατζής και πλήθος ενοριτών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου ΠετρίλουΑρχιμ. Θεόκλητος Δήμου, ενώ ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικό χαιρετισμό στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, επισημαίνοντας ότι συνιστά μεγάλη ευλογία η παρουσία του ιερού Λειψάνου ανάμεσά μας. Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον λαό για την παρουσία του και εξήρε την φιλοτιμία του, που συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του προτύπου ενοριακού έργου. Ενώπιον του Γραμματέως Θρησκευμάτων επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιερές Μητροπόλεις, τα τελευταία χρόνια, με την διακοπή της μισθοδοσίας των νέων Κληρικών, που ανάγκασε την Τοπική μας Εκκλησία να συστήσει Ίδρυμα ενίσχυσης του εφημεριακού Κλήρου, που στηρίζεται αποκλειστικά από τον λαό μας. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον λαό μας για την πολύτιμη αυτή βοήθειά του, που κρατά τα Θυσιαστήρια ζωντανά, σε κάθε τόπο και κυρίως στα χωριά μας, όπου ο ιερέας είναι η τελευταία ελπίδα, ο στηριγμός και το σημείο ενότητας των κατοίκων τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκανε και πάλι έκκληση ενότητας, «τούτες τις δύσκολες ώρες, που διέρχεται η πατρίδα μας και επεσήμανε την ανάγκη γνώσης της ιστορίας μας, γιατί χωρίς αυτήν την γνώση, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας».

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα