Εκκλησία και Πολιτεία τίμησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ)

Μέγαρο Μουσικής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Παρέστησαν, σύσσωμη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Πολιτειακή ηγεσία, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ακαδημαϊκοί, Διευθυντές της Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής, κλήρος και λαός.

Ο Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής παρουσίασε την βυζαντινή Χορωδία μαθητών και αποφοίτων της Σχολής και ακολούθησε πρόγραμμα βυζαντινού μέλους υπό την Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Στην συνέχεια ο  Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής παρουσίασε την Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα και ακολούθησε πρόγραμμα συμφωνικής μουσικής υπό την Διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου.

Τέλος, στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως η  Εκκλησία της Ελλάδος κάλυψε πολλά και σημαντικά κενά ως προς την επαρκή λειτουργία του Κοινωνικού Κράτους, στα οποία η Πολιτεία μόνη δεν θα ήταν σε θέση ν’ αντεπεξέλθει. Υπό τα δεδομένα αυτά τη Εκκλησία της Ελλάδος έσπευσε, εγκαίρως και αποτελεσματικώς, προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης του κοινωνικού ιστού και, συνακόλουθα, της αποφυγής της ρήξης του, η οποία θα είχε επιπλέον ανυπολόγιστες συνέπειες για την πορεία προς την οριστική έξοδο του Τόπου μας από την πολυετή και επώδυνη κοινωνική και οικονομική κρίση. Μέσ’ από αυτήν την πορεία, η Εκκλησία της Ελλάδος εκπληρώνει την αποστολή της, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Παράδοση του «Αγαπάτε Αλλήλους» και του «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της Γης.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους τόνισε ότι «δέκα χρόνια Πρωθιεραρχίας και άλλα σαράντα χρόνια εκκλησιαστικής Διακονίας είναι ένα μεγάλο δώρο του Θεού» επισημαίνοντας ότι «από τα νεανικά μου χρόνια σταματούσα στο υπαρξιακό ερώτημα του ανθρώπου προς τον Ιησού Χριστό «Ποιο είναι το νόημα της ζωής;»

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα