H πρώτη συνέντευξη του Μητροπολίτη Μάνης μετά τη χειροτονία του (BINTEO)

Μετά την τελετή χειροτονίας του Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, μας έδωσε την πρώτη αποκλειστική συνέντευξή του.

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι: “είναι η χάρις και η ευλογία του παναγάθου Θεού να ευλογεί τους Μανιάτες, όλους τους αγαπώ τους σέβομαι και τους τιμώ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: “Ιδιαιτέρως να έχουμε όλοι την ευχή των προκατόχων μου”.

Ο Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος είχε γνωρίσει τους προκατόχους του, τον Σωτήριο και τον Χρυσόστομο τον Β και ανέφερε ότι: “Έρχομαι ως Χρυσόστομος ο Γ ΄με όλους τρέφω μια ιδιαίτερη τιμή ανοίγω την αγκαλιά μου την πατρική και έρχομαι για να διακονήσω και έχω μελετήσει για τη Μάνη…όλοι μου λένε για αυτό τον υπέροχο χώρο όλης της Μάνης και για τους θαυμάσιος θαρραλέους και σπουδαίους ανθρώπους που τηρούν όπως είπα και στον χειροτονητήριο λόγο μου τας παραδόσεις της πατρίδος μας της πίστεως μας και τις αξίες μας”.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Δημακόγιαννης ανέφερε στο τέλος της συνέντευξής του τον Χρυσόστομο τον Β ΄τον Μακαριστό, ο οποίος είχε αναφέρει στον Ενθρονιστήριο Λόγο του, ότι:

“Εγώ ένας γηγενής Αθηναίος από τη σήμερον είμαι ΜΑΝΙΑΤΗΣ”!

Και ρώτησε τον Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσόστομο ότι: Θα μπορούσατε να το επαναλάβετε στον Ενθρονιστήριο Λόγο σας στο Γύθειο;

Βεβαίως και ισχύει!

youknow.gr

Διαβάστε ακόμα