Η εορτή του Αγίου Θεοδώρου στην Ερέτρια (ΦΩΤΟ)

Μέσα στην κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάστηκαν η εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και η ανάμνηση του διά κολύβων θαύματος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, το Σάββατο το πρωΐ 24 Φεβρουαρίου 2017 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερέτριας.
Εκεί, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατα την οποία προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο Λόγο, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, πλαισιουμένος από τους Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρεσβ. Θεοφάνη Παπαγεωργίου – Εφημερίο της Ενορίας και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.
Προ του Αποστολικού Αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος χειρόθετησε σε Αναγνώστη τον ευσεβή δεκαπενταετή νέο Βασίλειο Μανή, γόνος ευσεβούς Ερετριανής οικογενείας, μαθητή του Α΄ Πειραματικού Λυκείου Αθήνων, κατόπιν προτάσεως του πνευματικού του πατρός και Εφημερίου του Ι. Ναού π. Θεοφάνους.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατις αναφέρθηκε στο Τίμιο Πρόδρομο και στο θαύμα του Αγίου Θεοδώρου, τονίζοντας την σημασία της νηστείας και της άσκησης στη ζωή των πιστών.
 
Πρό της Απολύσεως ετέλεσε  ιερό Μνημόσυνο κεκοιμημένων ενοριτών, μεταξύ των οποίων και προσφιλούς του συγγενούς.
Η Ιερά Ακολουθία, στην οποία έψαλλε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών του Ι. Ναού, υπό την διεύθυνση του κ. Σπυρίδωνος Βάλβη, μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Ι. Μ. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα