Ημερίδα στην Ι. Μ. Κίτρους για τον Απόστολο Παύλο και την οικογένεια (ΦΩΤΟ)

Συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις «Φώτια 2018» με την ημερίδα με θέμα «Απόστολος Παύλος και Οικογένεια» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το απόγευμα της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» με εισηγητές  τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Κυρίτση και την Αν. Καθηγήτρια Παιδαγωγικής και Διδακτικής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κα Βασιλική Μητροπούλου-Μούρκα.

            O Γέροντας Μάξιμος αναφέρθηκε στη θεία ζωή στον άνθρωπο και στα εκδηλώματά της. Επεσήμανε ότι το βασικό μήνυμα της διδασκαλίας του Αγίου Αποστόλου Παύλου είναι «Χριστώ συνεσταύρωμαι», δηλαδή σταυρώνομαι με τον Χριστό, το οποίο αποτελεί την πηγή κάθε πνευματικού καλού στη ζωή του ανθρώπου.

          Στην εισήγησή της η Αν. Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Μητροπούλου Βασιλική αναφέρθηκε στην αγωγή του παιδιού στην οικογένεια κατά τον Απόστολο Παύλο και σήμερα.        Τόνισε την υπέροχη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου όσο αφορά τις σχέσεις παιδιών και γονέων. Τέλος, αναφέρθηκε διεξοδικά στην ταύτιση των παιδαγωγικών αντιλήψεων του Αποστόλου των Εθνών με τη σύγχρονη παιδαγωγική επιστήμη.

Μετά το πέρας των δύο εισηγήσεων ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ακροατήριο.

Κλείνοντας την ημερίδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε αρχικά για τη συμμετοχή τους, τους δύο διακεκριμένους ομιλητές με σημαντικό ποιμαντικό, επιστημονικό και παιδαγωγικό έργο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά «ότι τα Φώτια αποτελούν και φέτος σημείο αναφοράς  για την Ορθοδοξία και τον πολιτισμό με ένα θέμα όπως ο Απόστολος Παύλος και η Οικογένεια που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Μέσα από τη σημερινή ημερίδα και δεδομένης της απαξίωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών,  η Τοπική μας Εκκλησίακατάφερε να μας καταστήσει κοινωνούς του αυθεντικού βιώματος και της διδασκαλίας της Αγίας Εκκλησί­ας του Χριστού σε σχέση με τον βασικό θεσμό της κοινωνίας μας, την οικογένεια.

 

 

Ι. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα