Κυριακή της Τυρινής στην Αγία Βαρβάρα Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Στον Μεγαλοπρεπή καλλιμάρμαρο Ναό της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε Θεολογικό λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αναλύοντας αυτήν και τονίζοντας ότι ο χριστιανός  δεν πρέπει να μεριμνά για τα επίγεια και  πρόσκαιρα αγαθά, τα οποία είναι ανώφελα για την ψυχή του ανθρώπου,  αλλά για τα ουράνια και πνευματικά τα οποία είναι τα μόνα μόνιμα, αληθινά και αδιάβλητα στο χρόνο.

Τέλος ευχήθηκε εις όλους καλή αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και καλό πνευματικά αγώνα.

Μετά την απόλυση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Ντζόϊδου συνταξιούχου Εκπαιδευτικού, ο οποίος επί πολλά χρόνια διήκονησε με ευσέβεια και χριστιανικό ήθος  στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας ως Εκκλησιαστικός Επίτροπος, καταλείποντας αγαθή ανάμνηση  σε όλους τους Ενορίτες.

Ο Ποιμενάρχης μας  ευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του στους κόλπους Του, στη δε σύζυγό του κα Νίκη Ντζόϊδου, συνταξιούχο Εκπαιδευτικό, συνεργάτιδα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και παραγωγό του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, στα παιδιά και εγγόνια  του,  ευχήθηκε να έχουν την άνωθεν παρηγορία στο πένθος τους, δια της πίστεως στις αρχές του Ευαγγελίου και της αγία μας Εκκλησία, η οποία είναι η μόνη που  προσφέρει την αληθινή παρηγοριά στους πενθούντας.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Διαβάστε ακόμα