Λαγκαδά: “Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να ζεις κοντά στο Θεό” (ΦΩΤΟ)

Την πρωΐαν της Κυριακής 18ης Φεβρουαρίου ε.έ., την λεγομένη και Κυριακή της Τυρινής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, Ιερούργησε εις τον πάνσεπτον και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τόσο στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και στο Αποστολικό Ανάγνωσμα, όσο και στην περίοδο που εισερχόμαστε της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής καθώς επίσης και στην μεγάλη αξία της συγχωρήσεως, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι, «βασική προϋπόθεση για να δεχτούμε το έλεος του Θεού στην ζωή μας είναι πρώτα εμείς οι ίδιοι να δείξουμε αυτή την διάθεση της συγχωρήσεως προς το πρόσωπο των αδελφών μας. Η συγνώμη δεν είναι ένα απλό ανθρώπινο κατασκεύασμα αλλά κάτι το διαφορετικό, κάτι το αληθινό, που όταν κανείς το ζητάει πραγματικά μέσα από την καρδιά του, ταυτόχρονα του δίδεται και η δυνατότητα να είναι ελεήμονας και να έρθει κοντά στον Θεό, γενόμενος άνθρωπος του Θεού».

»Εκείνο που μας απομακρύνει και μας βγάζει έξω από την Ευλογία του Θεού, είναι η αμαρτία. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να ζει κανείς κοντά στο Θεό, μέσα στην Χάρη Του και μέσα στην Ευλογία Του, όπου όλα θεραπεύονται και όλα αλλάζουν».

»Το γεγονός της Σωτηρίας είναι μία υπόθεση που ο καθένας θα πρέπει να επιθυμεί και να αγωνίζεται γι΄ αυτήν», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδα για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «κάνουμε θα πρέπει να το πράττουμε με ταπείνωση, μετάνοια και αγάπη».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ετέλεσε Τρισάγιο επί του Μνήματος του μακαριστού πνευματικού του υιού,  Αρχιμ. Κυπριανού Γλαρούδη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της  Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της  Ελλάδος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα