Μανιάτες στην Αθήνα για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Μάνης
6 Φεβρουαρίου 2018 Κοινοποιήστε

Μανιάτες στην Αθήνα για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Μάνης

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των Μανιατών ενόψει της εκλογής του νέου μητροπολίτη Μάνης, με τον αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο να συγκεντρώνει το λαϊκό έρεισμα.

Αύριο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναμένεται να εκλέξει τον νέο ιεράρχη της Μάνης και δεκάδες Μανιάτες αναμένεται να δώσουν το “παρών”, φθάνοντας στην Αθήνα και με πούλμαν από Μεσσηνία και Λακωνία.

Για το θέμα αυτό εδώ και εβδομάδες έχουν γίνει ουκ ολίγες συγκεντρώσεις Μανιατών “εντός και εκτός των τειχών”, ενώ δεν είναι λίγες οι επιστολές που έχουν αποσταλεί προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με λόγια στήριξης προς τον αρχιμανδρίτη.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν οι έως τώρα συγκεντρώσεις σε Γύθειο και Πειραιά και η πιο πρόσφατη την Κυριακή στη Στούπα, από την οποία μάλιστα εκδόθηκε και το ακόλουθο ψήφισμα: “Σήμερα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, μετά τις συγκεντρώσεις στο Γύθειο και στον Πειραιά, συναντηθήκαμε οι Μανιάτες στη Στούπα, δίπλα στην ιστορική Καρδαμύλη της Εξω Μάνης (Δυτικής) και ομόφωνα αποφασίσαμε:

– Να ζητήσουμε με σεβασμό για τρίτη φορά από τον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ακούσει τη φωνή μας και να μην αγνοήσει την ιερή μας επιθυμία, που δεν είναι άλλη από την εκλογή ως νέου μητροπολίτη της Ι.Μ. Μάνης, του προσώπου που γνωρίζουμε εδώ και 26 χρόνια και διακονεί την Εκκλησία της ιδιαίτερης πατρίδας μας άψογα. Ο ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου, ο κληρικός που αφιέρωσε τη ζωή του και είναι πανταχού παρών στην κάθε σπιθαμή του τόπου μας. Ο αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.

– Μετά από όλες τις ενέργειές μας για την έγκυρη ενημέρωση της ηγεσίας της Εκκλησίας μας, έχουμε βαθύ σεβασμό και ακλόνητη εμπιστοσύνη στον μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας και στην Ιεραρχία της Εκκλησίας μας ότι δεν θα αγνοήσουν την πάνδημη θέληση του μανιάτικου κλήρου και λαού.

– Να είμαστε όλοι παρόντες την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα της εκλογής του νέου επισκόπου της Ι.Μ. Μάνης, στην Ιερά Μονή Πετράκη (έδρα της Ιεράς Συνόδου), όπου με ευπρέπεια και σεβασμό θα περιμένουμε το αποτέλεσμα της εκλογής”.

 

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment