Μαζική μετάβαση της Ι. Μ. Καλαβρύτων στο συλλαλητήριο της Αθήνας
4 Φεβρουαρίου 2018 Κοινοποιήστε

Μαζική μετάβαση της Ι. Μ. Καλαβρύτων στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Ούτε ο άστατος καιρός στάθηκε τελικά ικανός να εμποδίσει τους Αιγιαλείς να κάνουν το χρέος τους απέναντι στην ελληνική ιστορία πολλών χιλιετηρίδων, καθώς εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προκειμένου να μεταβούν (δωρεάν) οδικώς στην Αθήνα, όπου σήμερα αναμένεται να «χτυπήσει» δυνατά η… καρδιά τής Μακεδονίας μας, η… καρδιά τής Ελλάδας μας!

Σχεδόν 500 άτομα κάθε ηλικίας αναχώρησαν λίγο μετά τις 10.30π.μ. για την πρωτεύουσα, με σκοπό να δώσουν το δικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και να ενώσουν τις φωνές τους με εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που θα βρεθούν στην πλατεία Συντάγματος η οποία αναμένεται να… ντυθεί στα «γαλανόλευκα»!

Έξι λεωφορεία από το Αίγιο, ένα από την Ακράτα και ένα από τα Καλάβρυτα, συνοδευόμενα από αρκετά Ι.Χ., αναχώρησαν από την οδό Κανελλοπούλου (στο ύψος της Δ.Ο.Υ.) με προορισμό την Αθήνα, με τους Αιγιαλείς να ανταποκρίνονται (και με το παραπάνω) στο προσκλητήριο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής τής πομπής, έχοντας μάλιστα πάρει μαζί του και το λάβαρο της Επανάστασης του 1821 που είχε σηκώσει ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας!

Μαζί με τους εκατοντάδες λαϊκούς στην Αθήνα μεταβαίνουν και περί τους 50 ιερείς από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, έτσι ώστε να διασαλπίσουν με όλη τη δύναμή τους προς κάθε κατεύθυνση ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική!

Ι. Μ. Καλαβρύτων

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment