Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καστοριά (ΦΩΤΟ)

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως τελέσθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν, όπως κάθε χρόνο στον Εσπερινό της Συγχωρήσεως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, ο οποίος ανέλυσε επίκαιρο για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή θέμα.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Καθεδρικό Ναό, παρακολούθησε τον Εσπερινό, άκουσε την εποικοδομητική ομιλία του πατρός Δανιήλ και έλαβε τα κατάλληλα πνευματικά εφόδια για την περίοδο της Τεσσαρακοστής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιμ. π. Δανιήλ για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρεθεί και φέτος στην Καστοριά και του ευχήθηκε να του χαρίζει ο Κύριός μας υγεία και μακροημέρευση.

Στο τέλος του Εσπερινού, ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και ζήτησε από όλους συγχώρεση για τυχόν παραλήψεις και πικρίες που αθέλητα μπορεί να προκάλεσε και έδωσε τη δική του συγχώρεση αλλά και την ευλογία σε όλους.

Οι πιστοί έλαβαν την ευχή του Επισκόπου τους, αντάλλαξαν μεταξύ τους τη συγχώρεση και τις ευχές για καλή Σαρακοστή και πήραν ως ευλογία ένα βιβλίο του π. Δανιήλ Αεράκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα