O Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή του Μητροπολίτη Μάνης

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Από την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, η ιστορική μας Μητρόπολη Μάνης, απέκτησε έναν νέο και άξιο Ποιμενάρχη στο πηδάλιο της.
Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς, τον νέο μας Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο (Παπαθανασίου), για την εκλογή του, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ύστερα από την εικοσαετή διακονία του πολυσεβάστου μακαριστού Μητροπολίτη μας, κυρού Χρυσοστόμου (Κορακίτη), πιστεύω ακράδαντα ότι ο νέος Μητροπολίτης, θα συνεχίσει, όπως και ο προκάτοχος του, να υπηρετεί το μανιάτικο ποίμνιο, με υπευθυνότητα, ενωτική διάθεση και χριστιανική αγάπη.
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του λαμπρές ακαδημαϊκές περγαμηνές, σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και μεγάλη εμπειρία στα θέματα της εκκλησιαστικής διοίκησης, είναι ένας άξιος, εργατικός και σεμνός ιεράρχης.

Θέλω να απευθύνω έκκληση σύνεσης, ψυχραιμίας και ενότητας, προς όλους τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες μου, επειδή οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε όλοι μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι, τον νέο μας Μητροπολίτη, βάζοντας στην άκρη, προσωπικές γνώμες ή συμπάθειες, και να σταθούμε αρωγοί στη δράση που θα αναπτύξει, για το καλό της μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Παράλληλα, θέλω να συγχαρώ και τους έτερους υποψήφιους της αρχιερατικής εκλογής, οι οποίοι τυγχάνουν Μανιάτες στην καταγωγή: τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκο, της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, που έχει προσφέρει πάρα πολλά, με τη σεμνότητα, την τιμιότητα και τη βαθιά αγάπη του στο μανιάτικο λαό, όπως και τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, κληρικός διακριθείς για το εκκλησιαστικό ήθος ,τη σοβαρότητά,την αγάπη και την νοσταλγία του για την Μάνη.

Όλοι εμείς, οι Μανιάτες, μετά τη σεμνή τελετή χειροτονίας, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, αναμένουμε με μεγάλη χαρά και προσδοκίες, την επικείμενη ενθρόνιση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου, στο Γύθειο, και πιστεύω ότι τόσο ο λαός της Μάνης, όσο και η ιεραρχία της Ιεράς μας Μητρόπολης, θα τον αγκαλιάσει με αγάπη, κατατοπίζοντας τον για όλα, τα πνευματικού, κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα ζητήματα του ιστορικού μας τόπου.

Εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να δίνει υγεία, δύναμη και μακροημέρευση στο νέο Μητροπολίτη και εύχομαι όλοι εμείς, οι Μανιάτες, να συμπαρασταθούμε ενεργά, στο θεάρεστο πνευματικό έργο, που πρόκειται να αναλάβει.

Τζανέτος Φιλιππάκος

 

 

githio-click.gr

Διαβάστε ακόμα