Προεόρτιο Ευχέλαιο για τον Πολιούχο του Πύργου Άγιο Χαράλαμπο (ΦΩΤΟ)

Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Πύργου, με τις ευχές και τις ευλογίες, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου ε.έ. το καθιερωμένο προεόρτιο Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, στα πλαίσια των Θρησκευτικών και λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου μας, Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, καθώς επίσης προς αγιασμό και ψυχική ωφέλεια των ευλαβών Χριστιανών του Πύργου.

Το Ιερό Μυστήριο τέλεσε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού π. Χαράλαμπο Αθανασόπουλο και π. Βασίλειο Λαγκαδινό, καθώς επίσης και από τους Αιδεσιμοτάτους π. Γρηγόριο Πάπαρη και π. Νικόλαο Κατσηδήμα. 

Πολυάριθμοι Χριστιανοί εκ της 
Eνορίας, καθώς επίσης και φιλακόλουθοι Χριστιανοί της Πόλης μας, προσήλθαν με κατάνυξη και ιεροπρέπεια για να προσευχηθούν στον προστάτη τους Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη, τον οποίον ιδιαιτέρως ευλαβούνται και παράλληλα να λάβουν την χάρη του Αγίου Πνεύματος, χριόμενοι με το Άγιο Έλαιο του Θεοσύστατου και τελευταίου από τα επτά Ιερά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, αυτό του Ιερού Ευχελαίου, για το οποίο υπάρχει στην Αγία Γραφή σαφής παραγγελία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου να τελείται: «Ασθενεί τις εν υμίν, προσκαλεσάσθω τους Πρεσβυτέρους της Εκκλησίας, και προσευξάσθωσαν επ’ αυτόν αλείψαντες αυτόν ελαίω εν τω ονόματι του Κυρίου και η ευχή της πίστεως σώσει τον κάμνοντα, και εγερεί αυτόν ο Κύριος∙ καν αμαρτίας η πεποιηκως, αφεθήσεται αυτώ». 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ομίλησε καταλλήλως για  το τελεσθέν Ιερό Μυστήριο, καθώς επίσης και τις προοπτικές που πρέπει να έχουν οι πιστοί προκειμένου να λάβουν τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο: 
«ει ζώμεν πνεύματι, πνεύματι και στοιχώμεν», της προς Γαλάτας Επιστολής του Αποστόλου Παύλου. 

Οι λαμπρές Θρησκευτικές εκδηλώσεις  θα κορυφωθούν συν Θεώ το διήμερο Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, με τον Πολυαρχιερατικό Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, την Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, καθώς επίσης και την Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του εορταζομένου Αγίου, παρουσία του Εξοχοτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και των λοιπών Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών του τόπου μας.

Για τις παραπάνω Θρησκευτικές εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί ευγενώς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος καθώς επίσης οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μέμφιδος κ.κ. Νικόδημος και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. 
Εκ του Ιερού Ναού
Διαβάστε ακόμα