Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κίτρους στην Ι. Μ. Λαγκαδά
28 Φεβρουαρίου 2018 Κοινοποιήστε

Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κίτρους στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Με την τέλεση της κατανυκτικής Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, ξεκίνησαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επ΄ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Κυράννης, με επίκεντρο όλων την κωμόπολη της Όσσης, τόπο καταγωγής της Αγίας.

Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας, εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο επιχώριος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κίτρους κ.κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε στην τιμή των Αγίων, υπογραμμίζοντας ότι «οι Άγιοι της Εκκλησίας μας είναι τα φωτεινά εκείνα ορόσημα από τα οποία διδασκόμαστε και μας καθοδηγούν συνεχώς. Οι νέοι Άγιοι και κυρίως οι Νεομάρτυρες όπως είναι η σήμερα τιμωμένη Αγία Κυράννα, μας φέρνουν πιο κοντά στις ημέρες μας, την Αγιότητα».

»Οι Άγιοι  είναι ο πλούτος της Εκκλησίας μας και αυτοί που μας δείχνουν και μας φωτίζουν με το παράδειγμα της βιωτής τους, τον δρόμο της αρετής που πρέπει να ακολουθήσουμε και τον δρόμο προς την δική μας Σωτηρία. Θα πρέπει να παίρνουμε θάρρος από τα παραδείγματα τους και από το Μαρτύριο τους, έτσι ώστε και εμείς να αγωνιζόμαστε τον καλό αγώνα της Πίστεως και της Μαρτυρίας μας».

»Οι μνήμες των Αγίων, αποτελούν σταθμούς πνευματικού ανεφοδιασμού», σημείωσε σε άλλο σημείο του λόγου ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «έτσι μπορούμε να παίρνουμε δύναμη και κουράγιο για να ανταποκριθούμε στην ουράνια κλίση της Βασιλείας των Ουρανών, δίδοντας παράλληλα και την καλή μας μαρτυρία στον σύγχρονο κόσμο».

Καταλήγοντας τον λόγο του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, για την πρόσκληση ώστε να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Κυράννης, ενώ παράλληλα ευχήθηκε προς το παριστάμενο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο στην περίοδο που ήδη διανύουμε της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εν συνεχεία οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς μετέβησαν για προσκύνημα εις τον παλαιό και ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης, όπου και ερεύθησαν κατά θαυμαστό τρόπο, τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης της Οσσαίας και Ακυλίνης-Αγγελίνης της εξ Ζαγκλιβερίω καταγομένης.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 3 Μαρτίου, με το πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο το οποίο και θα τελεσθεί εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης Όσσης και εν συνεχεία εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Θεολογική – Αγιολογική Ημερίδα (Η΄ κατά σειρά), η οποία εφέτος θα έχει ως κεντρικό τίτλο «Νεομαρτύρων Κλέος».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment