Πρώτο Ανακοινωθέν Συνεδρίασης της Δ.Ι.Σ. μηνός Φεβρουαρίου

Συνήλθε σήμερα η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Φεβρουάριο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε το πρόγραμμα του ΙΖ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2018 στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Κεντρικό θέμα είναι: «Οι Ιερές Ακολουθίες στην περίοδο της ‘’Παρακλητικης’’, του ‘’Τριωδίου’’ και του ‘’Πεντηκοσταρίου’’».

Ακολούθως ενέκρινε την έκδοση Συνοδικής Εγκυκλίου Επιστολής προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα που αφορά στην υποβολή αιτήσεων προς το μεταπτυχιακό τμήμα του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Θεολογικών Σπουδών του εν Chambésy Ορθοδόξου Κέντρου.

Επίσης ενέκρινε τις αιτήσεις της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων για την συμμετοχή του Γραμματέως αυτής στις εργασίες: α) της συνερχομένης Προπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προετοιμασία της 15ης Γενικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), β) της Κοινής Επιτροπής του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) και του Συμβουλίου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων εν Ευρώπη (CCEE) και γ) του συγκληθησομένου Διοικητικού Συμβουλίου (Governing Board) του CEC.

Στη συνέχεια ενέκρινε τον Απολογισμό εσόδων – εξόδων οικονομικής διαχειρίσεως 2016 του Πανελληνίου Ιερού Προσκυνήματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ».

Η Δ.Ι.Σ. όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Τελετή αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα.

Τέλος, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

 

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαβάστε ακόμα