Τα Φιλιατρά εόρτασαν τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε, σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στα Φιλιατρά η παντριφυλιακή εορτή του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. Τον εορτασμό λάμπρυνε η παρουσία των προσκεκλημένων μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, μετά του επιχώριου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου.

Από το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών παιάνισε το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τονώνοντας το εορταστικό κλίμα. Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και βρίσκεται η Ιερά Εικόνα του Αγίου και τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ανάβοντας ένα κερί, προσκυνώντας και ζητώντας τη βοήθεια και τη Χάρη του Αγίου Χαραλάμπους.

Μετά το κήρυγμα ξεκίνησε, συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων και μαθητών σχολείων, η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση.

Εκεί, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους μητροπολίτες για την παρουσία τους, ευχόμενος να είναι πολλά τα έτη της αρχιερατικής τους διακονίας, ενώ εξήρε και το πνευματικό, κοινωνικό και εθνικό τους έργο! Ευχαρίστησε επίσης «τα παιδιά μας»,  τα οποία λάμπρυναν την όμορφη εκδήλωση αλλά και σε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εορτής.

Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό και έγινε η Απόλυση.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Τριφυλίας παρέθεσε δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, όπου οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διάφορα ζητήματα, τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

gargalianoionline.gr

Διαβάστε ακόμα