Τα Μέγαρα εόρτασαν τους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες (ΦΩΤΟ)

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ και συμμετεχόντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ και του οικείου Μητροπολίτου μας, Σεβασμιωτάτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Κληρικών που συνόδευαν τον άγιο Θηβών, αλλά και Κληρικών της δικής μας Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους ευλαβών προσκυνητών, τελέστηκε η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων εν Μεγάροις (Πολυεύκτου, Πλάτωνος, Γεωργίου και Αδριανού) συμπολιούχων της πόλεώς μας.

Χθες το απόγευμα, Τετάρτη 31η Ιανουαρίου 2018, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με δεκάδες αρτοκλασίες, αλλά και σήμερα το πρωί, Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018, τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και η Ιερά Λιτανεία των χαριτοβρύτων θαυματουργών Λειψάνων των Αγίων, αλλά και της Ιεράς Εικόνος τους.

Προ της εξόδου της Ιεράς Λιτανεύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ευχαρίστησε τον Προεξάρχοντα της Ιεράς Πανηγύρεως Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΝ και την εκλεκτή συνοδεία του, τον Θεοφιλέστατο Βοηθό Επίσκοπο Ελευσίνος κ. ΔΩΡΟΘΕΟ, τον συμμετέχοντα Ιερό Κλήρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ιδιαιτέρως δε τον έχοντα την γενικήν επιμέλειαν της  Ιεράς Πανηγύρεως, Πρόεδρον του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής –  Μεγάρων, στον οποίον ανήκει το Ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Τεσσάρων, και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,  Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Αλέξανδρο Κουργιαλή, τον Πανοσιολογιώτατο εορτάζοντα Αρχιμανδρίτη κ. Πολύευκτο Φουσκαρή, εφημέριο του Ιερού Ναού, τους αόκνους συνεργάτες του Ιερού Ναού και όλους τους ευλαβείς Μεγαρίτες που πάντοτε συμμετέχουν στις Λειτουργικές Συνάξεις της Τοπικής μας Εκκλησίας και συνδράμουν τα μέγιστα για τον ευπρεπισμό των Ιερών Ναών.

Όλως ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον συμπατριώτη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. ΙΕΡΟΘΕΟ, ο οποίος, προ της Αρχιερατικής Εκλογής του, ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού,  συνέβαλε τα μάλα και για την ανέγερση του Ιερού Παρεκκλησίου των θαυματουργών Αγίων μας.

Ι. Μ. Μεγάρων

Διαβάστε ακόμα