Το Γύθειο εόρτασε την Πολιούχο του, Υπαπαντή του Κυρίου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, πάνδημη συμμετοχή και εκκλησιαστική κατάνυξη το Γύθειο εόρτασε σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, την πολιούχο του, Υπάπαντή του Κυρίου.

Στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου τελέστηκε το πρωί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου, στην παραλιακή οδό της πόλης. Τιμές απέδωσαν η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης και στρατιωτικό άγημα του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, που εδρεύει στο Γύθειο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, κατακλείοντας την πανηγυρική σύναξη, ευχαρίστησε εγκάρδια όλους όσοι παρέστησαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της. Ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη εξέφρασε προς τους δυο ομιλητές π. Συμεών Λαμπρινάκο και π. Ανδρέα Μπολοβίνο, τον ευαγή Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, τις Αρχές, τους καλλικέλαδους ιεροψάλτες, τους ευσεβείς πιστούς, το Στρατό, την Αστυνομία,  τους μαθητές των σχολείων της πόλης, καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Φιλιππάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Αξιοτόπουλος, ο Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, αντισυνταγματάρχης κ. Μπαλτάς, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, αστυνόμος Β’ κ. Κρητικός, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. επιπυραγός κ. Γραφάκος, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Μάνης.

 

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα