Το Ξυλόκαστρο τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Βλάσιο (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, τελέσθηκε στο Ξυλόκαστρο με ιδιαίτερη Εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου του χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Στην Ι. Ακολουθία συμμετείχε, εκτός των άλλων Ιερέων και ο εκ Ξυλοκάστρου καταγόμενος, Ιεροκήρυκας και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος  ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στην θαυμαστή βιωτή του τιμώμενου Αγίου.

Την επομένη το πρωί, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, τον οποίον πλαισίωσαν Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως. Τον Ι. Άμβωνα διηκόνησε με την σεπτή εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Καλετζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας την σημασία και την καταλυτική δύναμη της αγάπης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο μας για την είσοδό μας στην Ουράνιο Βασιλεία.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλεως, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ευλόγησε Ιερό Κλήρο, Άρχοντες και πιστό Λαό ευχόμενος καλή και Αγία Τεσσαρακοστή, καθώς η συμμετοχή των πιστών, που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την μνήμη του προστάτη τους Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου ήταν εντυπωσιακή.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα