Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πύργου (ΦΩΤΟ)

Με την αρμόζουσα ιερή κατάνυξη και την αθρόα προσέλευση των πιστών του Πύργου, χοροστατούντος του νεοχειροτονηθέντος Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιου, (ο οποίος σημειωτέον  κατάγεται από την Ηλεία) και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, καθώς επίσης πλειάδος Ιερέων της πόλης του Πύργου, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25η Φεβρουαρίου (Α΄ Νηστειών), σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο δεύτερος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό του Παντελεήμονος Πύργου.
 
Τον Θείο Λόγο κήρυξε εύστοχα και θεόπνευστα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων η οποία είναι ημέρα θριάμβου για την Εκκλησία μας, διότι εορτάζουμε την νίκη της Ορθοδοξίας που είναι ο μοναδικός και ανεκτίμητος θησαυρός μας, κάνοντας επίσης λόγο και στην σημασία των Εικόνων στην ζωή των Χριστιανών, με εκτεταμένες αναφορές στις έννοιες της Ορθοδοξίας και της ορθής πίστης, σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό.
 
Τους κατανυκτικούς ύμνους απέδωσαν με ενάργεια, θαυμάσια, πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Παντελεήμονος Παπαηλιού, Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, δίνοντας ιδιαίτερο τόνο και προσευχητική προσήλωση.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί κάτοικοι του Πύργου, προσήλθαν με έκδηλη χαρά και ικανοποίηση, προκειμένου να ευχηθούν τα δέοντα και να λάβουν την ευχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιου, ο οποίος δεν παρέλειψε με την ευγενική διάθεση που τον διακρίνει να ευχαριστήσει θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανό, τον παριστάμενο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, τον Ιερό Κλήρο για την πολύχρονη, πολύτιμη και φιλάδελφη αγάπη τους, καθώς επίσης και το ευσεβές Εκκλησίασμα για τον σεβασμό τους, προς την Ταπεινότητά Του!
 
Ο τρίτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί συν Θεώ την προσεχή Κυριακή 4η Μαρτίου (Β΄ Νηστειών) και ώρα 5:00 Μ.Μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πύργου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πετράκο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως.
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας
Διαβάστε ακόμα