Αρχιεπίσκοπος: “Με αγάπη και ενότητα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες” (ΦΩΤΟ)
20 Μαρτίου 2018 Κοινοποιήστε

Αρχιεπίσκοπος: “Με αγάπη και ενότητα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες” (ΦΩΤΟ)

Αθήνα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Εκδήλωση προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα τελετών του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός”.

Η εκδήλωση αποτελούσε κοινή διοργάνωση του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», του Ιδρύματος Εθνικού & Θρησκευτικού Προβληματισμού και του  Μέλαθρον «Οικουμενικού Ελληνισμού», για τα 10 έτη Αρχιεπισκοπείας Ιερωνύνου Β΄, 2008-2018».

Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του Προέδρου Φ.Σ. «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» κ. Εμμ. Μικρογιαννάκη, καθηγητή Πανεπιστημίου και αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του «Οικουμενικού Ελληνισμού» κ. Σταύρος Πανουσόπουλος.

Ακολούθως ανέγνωσαν τις ανακοινώσεις τους ο Ευστ. Κεκρίδης, Καθ. Παν/μίου, «Ο Αθηνών Ιερώνυμος Β, ως Πρόσωπο», ο Αθ. Αγγελόπουλος, «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄, ως Προκαθήμενος και Πρόεδρος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος», ο Βας. Μιχόπουλος, Δρ. Θ. Εκκλ. Ιστορίας Ελλάδος, «Ιερώνυμος Β΄, ο Αρχιεπίσκοπος των του Θεού και Χριστού πενήτων» και ο Γεώρ. Νεκ. Λόης, Καθ. – Διδάσκων Ε.Α.Π., «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄, στο Διορθόδοξο, Διαχριστιανικό και Πανανθρώπινο σήμερα».

Στην συνέχεια προβλήθηκαν φωτογραφικά στιγμιότυπα υπό τον γενικό τίτλο «Ο Αθηνών Ιερώνυμος Β΄ διά του φωτογραφικού φακού» με συντονιστή τον Κυριάκο Μωυσίδη, Επ. Συνεργάτης Ι.Ε.Θ.Π. και αμέσως μετά μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει» και ερμηνευτή τον Πέτρο Γαϊτάνο, Καλλιτεχνικό Δ/ντή ε.τ. Ι.Ε.Θ.Π.

Παρέστησαν Αρχιερείς, Πολιτικοί, κληρικοί και λαϊκοί, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Προωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Τον Πρωθυπουργό στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος απηύθυνε  χαιρετισμό.

Ο Μακαριώτατος κλείνοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, άλλα και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η τελετή. Επεσήμανε, επίσης, ότι το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που έχει γίνει στην Αρχιεπισκοπή δεν οφείλεται σε ένα πρόσωπο, αλλά σε όλο τον κόσμο. Μίλησε για τη συμβολή και την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κέντρο παιδείας, πολιτισμού και εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ένα προσωπικό του βίωμα από την παιδική του ηλικία, που τον έκανε να συνειδητοποιήσει την ανάγκη και την αξία της προσφοράς, την δύναμη της αγάπης, κάτι που, όπως είπε, ήταν το μεγαλύτερο δίδαγμα που του έδωσε η μητέρα του και κάλεσε τις μητέρες να σπείρουν στις καρδιές των παιδιών τους έστω και έναν μικρό σπόρο αγάπης, ο οποίος είναι αρκετός για να δώσει καρπό.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Εκκλησία στην συντήρηση των προγραμμάτων της, αλλά και στο κουράγιο που έχουν πάρει από όλους τους πιστούς που προσφέρουν από το υστέρημά τους. «Αυτός ο λαός έχει πολύ δύναμη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και επεσήμανε ότι «καλούμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Μην υπονομεύει ο ένας τον άλλον. Όλη αυτή η δοκιμασία είναι ένα μάθημα για εμάς. Αυτός ο τόπος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και τα ξεπέρασε. Έτσι θα γίνει και τώρα. Θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία».

ARXON.GR

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment