Αθωώθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου το οποίο εκδίκασε την μήνυση κατά του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ο οποίος κατηγορείτο για σύνταξη και ανάρτηση κειμένου μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patratimes, ο μητροπολίτης φαίνεται να ισχυρίστηκε πως “κανείς δεν έφτυσε κανέναν και κανείς δεν επιτέθηκε σε κανέναν επειδή το είπα εγώ. Δεν έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος”. Ο ιερωμένος είχε γράψει στο ιστολόγιό του, απευθυνόμενος στους πιστούς να φτύνουν “τους ξεφτυλισμένους”, αποκαλώντας τους ομοφυλόφιλους “εκτρώματα της φύσης”.

Όπως αναφέρει το avmag που παρακολούθησε τη διαδικασία, ο Μητροπολίτης με αφορμή τα Pride και μία χαρακτηριστική φωτογραφία που είχε μαζί του, ενός νεαρού, που ήταν ντυμένος παπάς είπε: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

«Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται» φέρεται να πρόσθεσε ο Αμβρόσιος αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους κατά την απολογία του.

PATRASTIMES

Διαβάστε ακόμα