Χιλιάδες πιστοί στον Ι. Ναό Ευγγελιστρίας Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)
25 Μαρτίου 2018 Κοινοποιήστε

Χιλιάδες πιστοί στον Ι. Ναό Ευγγελιστρίας Ναυπλίου (ΦΩΤΟ)

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε στο Ναύπλιο η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018. Χιλιάδες πιστών έφθασαν από όλη την Αργολίδα αλλά και την Πελοπόννησο, για να τιμήσουν την Παναγία , εναποθέτοντας τις ελπίδες τους προς Αυτήν, στο Ιερό Ναό της «Ευαγγελιστρίας». Ουρά ατέλειωτη που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της ημέρας της γιορτής από ευσεβείς προσκυνητές περιμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την Θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας . Την  Παρασκευή  23 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Αργολίδος τέλεσε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Την παραμονή της εορτής  Σάββατο 24 Μαρτίου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός  μετά θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Ευστρατίου από την Αθήνα.

Ο εφημέριος του Ιερού ναού της Ευαγγελιστρίας, πρωτοπρεσβύτερος  Ελευθέριος  Μίχος ,ευχαρίστησε τους Ιερείς που έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην μεγάλη αυτή πανήγυρη, καθώς κι όλους τους πιστούς που προσήλθαν με αγάπη στο ναό της Παναγίας.

 Στην συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της θαυματουργού ιεράς  εικόνας της Ευαγγελίστριας, συνοδεία τιμητικού Στρατιωτικού αγήματος και παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Ακολούθησε Ιερά Παράκληση στην Παναγία και εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία.

Την Εορτή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, οι βουλευτές Αργολίδος , Ιωάννης Γκιόλας ,Ιωάννης Ανδριανός , ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης   Αργολίδας Ε.Παναγιωτοπούλου , περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι Στρατιωτικές αρχές του τόπου.

Ευάγγελος Μπουγιώτης

Εκτύπωση