Δεκαοκτώ χρόνια μεγάλης προσφοράς από τα Συσσίτια της Ι. Μ. Κίτρους

Δεκαοκτώ χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσαν την Πέμπτη 1 Μαρτίου τα Συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Τα Καθημερινά Συσσίτια «Άρτος ο Επιούσιος», αποτελούν από τις σημαντικότερες διακονίες της τοπικής Εκκλησίας προσφέροντας καθημερινά σε απόρους και ενδεείς Πιεριείς περίπου 500 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή ενός στρατού αγάπης εθελοντών και εθελοντριών. Έχουν τιμηθεί για το έργο τους πολλές φορές από διάφορους φορείς, με σημαντικότερη στιγμή τη βράβευση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Στο Συσσίτιο που στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο, υπό την επίβλεψη των υπευθύνων ιερέων, Πρωτοπρ. π. Βασιλείου Τορτοπίδη, π. Ευάγγελου Πουλατσίδηκαι π. Κυριάκου Κοκελίδη και τη συνδρομή δεκάδων εθελοντριών – εθελοντών ετοιμάζονται οι μερίδες φαγητού, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονται, για πρακτικούς λόγους, στους Ιερούς Ναούς της πόλης και από εκεί παραλαμβάνουν το φαγητό οι δικαιούχοι.

Σύντομα ολοκληρώνεται η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του Συσσιτίου, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, με σκοπό την ανάπτυξη του φιλανθρωπικού και κοινωνικού αυτού έργου, κάτι που ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Η λειτουργία του Συσσιτίου υποστηρίζεται από τις τοπικές Αρχές, τους φορείς και πολλούς αφανείς ευεργέτες και δωρητές που αναγνωρίζουν το σημαντικό αυτό φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

«Η συγκεκριμένη καθημερινή μαρτυρία αγάπης» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος «θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί δίχως τη βοήθεια και συμβολή των κληρικών, των δωρητών και όλων των εθελοντών, τους οποίους ευχαριστούμε εγκάρδια. Είναι αξιοθαύμαστη η προθυμία όλων, οι οποίοι με τη βοήθεια του Θεού, εργάζονται με πλήρη υπευθυνότητα σε αυτό το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας».

Ι. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin