Διορθόδοξο Συλλείτουργο στην Ολλανδία (ΦΩΤΟ)

Όπως έχει καθιερωθεί, μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις Βρυξέλλες, τελείται Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία στο Λουξεμβούργο την Β´ Κυριακή των Νηστειών, και τέλος σήμερα, Δ´ Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής οι Ορθόδοξοι της Ολλανδίας συλλειτούργησαν και κοινώνησαν του Κοινού Ποτηρίου δίνοντας μια δυναμική μαρτυρία ενότητας και αδελφοσύνης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, παραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Ελισσαίο (Πατριαρχείο Μόσχας) και τον Επίσκοπο Δοσίθεο (Πατριαρχείο Γεωργίας) καθώς και από πλήθος κληρικών των Ορθοδόξων Παρουσιών στις Κάτω Χώρες.

Την Θεία Λειτουργία λάμπρυναν με τις κατανυκτικές μελωδίες τους, η ελληνόφωνη χορωδία της ενορίας του Rotterdam, η ολλανδόφωνη χορωδία της ενορίας του Eindhoven και η σλαβόφωνη χορωδία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Hildo Bos (Πατριαρχείο Μόσχας) και αναφέρθηκε αρχικά στον εωθινό ευαγγέλιο και στον ζήλο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής για την συνάντησή της με τον Αναστημένο Χριστό. Τόνισε, επίσης, την αξία του ένθεου ζήλου για την προαγωγή του έργου του Θεού στον σημερινό κόσμο, όπως αυτό μαρτυρείται με την  ενότητα των Ορθοδόξων και την εγκαθίδρυση Ναών και ενοριών, φέρνοντας ως παράδειγμα την αναζωογόνηση της ενορίας της Αγίας Αικατερίνης του Άμστερνταμ.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την ευχαριστιακή σύναξη όλων των Ορθοδόξων πιστών της Ολλανδίας λίγο πριν την μεγάλη εορτή των Παθών και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου. Καλωσόρισε τον νέο Επίσκοπο του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ολλανδία και επισήμανε ότι το σημερινό συλλείτουργο ήταν η καλύτερη απαρχή της αγαστής συμπόρευσης και αποτελεσματικής συνεργασίας για το καλό της Ορθόδοξης παρουσίας στις Κάτω Χώρες.

Στην Θεία Λειτουργία ήταν παρόντες ο Πρέσβης κ. Δημήτριος Χρονόπουλος, εκπρόσωποι των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με επικεφαλής τον Αντιναύαρχο κ. Κωνσταντίνο Σαβιολίδη  και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε δεξίωση σε αίθουσα παρακείμενη του Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Βελγίου

Διαβάστε ακόμα