Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη με αφορμή την αθώωση Καλαβρύτων
16 Μαρτίου 2018 Κοινοποιήστε

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη με αφορμή την αθώωση Καλαβρύτων

Επίθεση στη Δικαιοσύνη με αφορμή την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου για το άρθρο του κατά των ομοφυλοφίλων εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «πολιτική των διακρίσεων» που «καλά κρατεί», για «ασυλία» στον Μητροπολίτη και για αδυναμία της Δικαιοσύνης να ορθώσει το ανάστημά της όταν  «όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα».

Η ανακοίνωση του  ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Η αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Γιατί δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία.

Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται  τόσο εκρηκτικό, ώστε η  δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της.

 

protothema.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

  1. Giannos 52
    Giannos 52 16 Μαρτίου, 22:20
    Τι φωνάζουν τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; Ας είχαν προχωρήσει στον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους, όπως είχαν υποσχεθεί.

Write comment