Φίλης: “Είναι δυνατόν το Σύνταγμα μας να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα;”

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι εκτός Συντάγματος, το σχολείο δεν είναι κατηχητικό» δήλωσε στην εκπομπή Πρώτη Είδηση ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο κ. Φίλης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν αγκαλιάσει το νέο μάθημα θρησκευτικών και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός ήθελε ηρεμία στις σχέσεις με την εκκλησία. Ο πρώην υπουργός πάντως δήλωσε ότι είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας.

«Είναι δυνατόν το Σύνταγμα μας να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του; Αυτό είναι υποβιβασμός και της έννοιας τους Συντάγματος και της Αγίας Τριάδας, είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον Βασιλέα», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είχαν συμβεί και οδήγησαν στην αποπομπή του από τη θέση του υπουργού Παιδείας ο κ. Φίλης είπε ότι τότε «ο πρωθυπουργός έκανε την επιλογή του που υπαγόρευσε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος. Η κυβέρνηση ήθελε τότε μια ηρεμία σε σχέση με την Εκκλησία. Ήταν επιλογή απάντησης στην επιθετικότητα της κυβέρνησης. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε το άλλοθι της Τρόικας, δεν μπορούμε να έχουμε το άλλοθι του Ιερώνυμου στην Ελλάδα».

 

newsbeast.gr

Διαβάστε ακόμα