Η Ενορία της Αγ. Αικατερίνης Καλαμάτας στην Ι. Μονή Βουλκάνου (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη  την Τετάρτη 14/3, όμιλος 150 προσκυνητών από την Ενορία της Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων. Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης οι πιστοί προσευχήθηκαν  στην Υπεραγία Θεοτόκο την Βουλκανιώτισσα, συμμετείχαν  στην Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία, δέχθηκαν τις διδαχές και την φιλοξενία του Αγίου Καθηγουμένου πατρός Προκοπίου και των αδελφών, ξεναγήθηκαν στους χώρους της ριζικώς ανακαινισμένης πλέον Ιεράς Μονής, η οποία ανακαίνιση αποτελεί έμπνευση, πρωτοβουλία και έργο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας  Κυρίου Χρυσοστόμου.

Η Ενορία της Αγίας Αικατερίνης ιδιαιτέρως έχει ευεργετηθεί από την Ιερά Μονή, διότι είχε την ευλογία και την τιμή να φιλοξενήσει επί τρία συνεχή έτη, προς αγιασμό και ευλογία, την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης στον Ιερό Ναό της, κάτι το οποίον θα πραγματοποιηθεί και εφέτος, για τετάρτη φορά, κατά το χρονικό διάστημα από 25ης Απριλίου έως 2ας Μαΐου, έπειτα από έγκριση και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και φροντίδος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής.

«Τὴν παναλκῆ Σου, χεῖρα Κόρη Βουλκανιώτισσα, μὴ ἀντανέλῃς ἀφ’ ἡμῶν ἐκδυσωποῦμέν Σε, τὰς πολλάς Σου ἀνυμνοῦντες θαυματουργίας, ἀλλ’ ὡς πάλαι τὸν λαὸν Μεσσήνης ἔσωσας, οὕτω δίδου καθ’ ἑκάστην τὰ συμφέροντα, τοῖς βοῶσί Σοι· Χαῖρε πάντων βοήθεια.»

 

Εκ του Ιερού Ναού Αγ. Αικατερίνης Καλαμάτας

Διαβάστε ακόμα