Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)
25 Μαρτίου 2018 Κοινοποιήστε

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Γλυφάδας (ΦΩΤΟ)

Κορυφώθηκαν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας.

Την Δοξολογία τέλεσε ο  Μητροπολίτης Γλυφάδας, Β. Β. Β. & Β. κ. Παύλος , πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αλέξιο Ψωΐνο και άλλους Ιερείς από όλους τους Ναούς του παρουσία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Παπανικολάου, Βουλευτών της περιφέρειας, Δημοτικών Συμβούλων, Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπρόσωποι φορέων – Συλλόγων και πλήθους πιστών.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας και την διανομή του αντιδώρου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, (Παλαιό Δημαρχείο) από τον κ. Δήμαρχο, τους Διευθυντές της Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Προέδρων Παραρτημάτων Εθνικής Αντίστασης Γλυφάδας, από Εκπροσώπους Δημοτικών Παρατάξεων, από Εκπρόσωπους ΕΛΜΕ, από Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών, από τις Ενώσεις Γονέων – Κηδεμόνων και από μαθητές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, έκανε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας κα Φωτεινή Εγγλέζου.

Μετά τον Εθνικό Ύμνο ακολούθησε η μαθητική παρέλαση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου.

 

Ι. Μ. Γλυφάδας

Εκτύπωση