Λαοθάλασσα στην Άρτα για την Πολιούχο Αγία Θεοδώρα (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εόρτασε, σήμερα Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, η Άρτα την Πολιούχο και Προστάτιδά της Αγία Θεοδώρα.

Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σταγών, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Θεοδώρας, αλλά και στο συμβολισμό του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος αποτελεί το όπλο και τη σωτηρία του κάθε Χριστιανού.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας, καθώς και των χαριτοβρύτων λειψάνων αυτής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Χιλιάδες πιστών απ΄ όλη την Ήπειρο συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, αλλά και στην μεγαλειώδη λιτάνευση προκειμένου να λάβουν τη χάρη της Αγίας Θεοδώρας.

Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε εγκαρδίως για την παρουσία τους Μητροπολίτες Σταγών και πρώην Άρτης, τους επισήμους, αλλά και το πλήθος των πιστών που συμμετείχαν στην εορτή.

Παρέστησαν, εκπρόσωποι Κομμάτων του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Ι. Μ. Άρτης

Διαβάστε ακόμα