Με ελπίδα να βρεθούν παπαδιές (ΦΩΤΟ)

Πώς αποφασίσατε να γίνετε ιερέας; Αυτή ήταν μια από τις 15 ερωτήσεις τις οποίες προετοίμασαν κορίτσια στην ηλικία της εφηβείας, για να απευθύνουν στους ιερείς της ενορίας τους.

Όπως κάθε χρόνο στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως οι ενορίτες προσκλήθηκαν από άμβωνος, αλλά και από το εβδομαδιαίο ενοριακό φυλλάδιο, σε μία εβδομάδα ιδιαίτερης προσευχής για υποψηφίους κληρικούς, μοναχούς και πρεσβυτέρες.

Την φετινή χρονιά οργανώθηκε στα πλαίσια της εβδομάδας αυτής, μία συνάντηση επικοινωνίας με έφηβες κοπέλες, οι οποίες υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου καθώς και τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό και από τους οποίους έλαβαν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Οι κληρικοί ευχήθηκαν να δίνει ο Θεός φώτιση σε νέες, να επιλέγουν τον δρόμο της συζυγίας ως πρεσβυτέρες αλλά και τον μοναχισμό, ενώ στο τέλος παρέδωσαν στα κορίτσια από ένα μικρό αναμνηστικό για να τους θυμίζει αυτή τη συνάντηση. Ήταν ένα δίπτυχο με την εικόνα του Εσταυρωμένου και το ερώτημα για ποιον σταυρώθηκε; Την απάντηση την λάμβαναν από τον καθρέφτη που περιείχε εσωτερικά το δίπτυχο.

Το πρωί της Κυριακής, στην Θεία Λειτουργία είχε αναπεμφθεί ειδική δέηση για τους Ιερόπαιδες, οι οποίοι έλαβαν και αναμνηστική ευλογία αναμένοντας και την προγραμματισμένη συνάντηση τους εκτός ναού, για να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι άμιλλας.

Εκ του Ι. Ναού

 

Διαβάστε ακόμα